SBQ

Første SBQ-system er taget i drift.

På Aalborg Universitetshospital er opsat et SBQ-system (Safety Blood Queue System),
hvor ambulante patienter får udleveret poser med rør til blodprøvetagning i prøverørskiosken.

Ideen med SBQ er at øge sikkerheden for at prøverørsglas bliver mærket korrekt og at lette ekspeditionen for både patient og ambulatoriets personale.

Afhængig af hvad der skal undersøges for med blodprøven, er der forskellige aktiveringsstoffer i de forskellige glas. Bla. derfor er det meget vigtigt at der sættes korrekt label på glasset.

Med SBQ-system opnås en meget høj sikkerhed for at glas er mærket korrekt og at de er monteret lige, så de efterfælgende kan aflæses maskinelt.


Front af SBQ-system

Når patienten ankommer og indsætter sundhedskortet i kiosken, sendes en forespørgsel til hospitalets LIS der finder informationer om de bestilte blodprøvetagninger. De modtagne data analyseres og der produceres prøverørsglas med påsat labels. Glassene lægges i en forseglet pose, og uden på posen skrives kø-nummeret. Patienten kan nu tage plads og vil blivre kaldt ind når kø-nummeret vises på en tavle.

KeyOne IT har udviklet softwaren til SBQ-systemet, som er leveret af HaemoMedtec til Aalborg Universitetshospital.

DR har været forbi Aalborg Universitetshospital og skrevet en artikel om det nye SBQ-system, der på hostpitalet kaldes for prøverørskiosk.
Læs artiklen på dr.dk


BC-Robo printer der producere labels og montere dem på glas.


Eksempel på pose med prøvetagningsrør.